Samostudium a půjčování preparátů

Preparáty na Ústavu anatomie 2. LF

Vybrané anatomické preparáty (kosti, lebka nebo srdce) se dají vypůjčit k prezenčnímu studiu. Vzhledem k omezenému množství materiálu a prostoru se samostudium organizuje přímo pro určitý kruh/kruhy. 

Preparáty na Ústavu histologie a embryologie 2. LF

Histologické preparáty k prezenčnímu studiu se půjčují ve studovně B207 každý pracovní den, ale výhradně každou celou sudou hodinu, výjimečně jindy po dohodě s učitelem ústavu. Vracet je možné opět pouze v celou sudou hodinu. U jednoho mikroskopu může být jen jeden student. Z krabice s preparáty je povoleno vyjímat jen právě prohlížený preparát, zejména není dovoleno preparáty vyjímat hromadně a vršit je mimo krabici.
Výpůjční doba:
Po-Pá: 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 15.45 (pouze vracení)
Rozbitý nebo ztracený preparát = 50,- Kč (platí i pro praktická cvičení)

 

Anatomická studovna v Knihovně 2. LF

 

Pro studenty 2. LF UK je pro samostudium vyhrazena Anatomická studovna v Knihovně 2. LF v areálu FN Motol. V anatomické studovně najdete 27 kvalitních rozložitelných plastových modelů vyvedených se všemi podrobnostmi, např. kostru v životní velikosti, model svalové soustavy v životní velikosti, lebku složenou ze tří částí a s odnímatelnou dolní čelistí, model páteře, model ucha, oka. Studovna je dále vybavena barevnými plakáty lidského těla a anatomickými atlasy.

Pondělí až čtvrtek 8.00–18.00
Pátek 8.00–15.00

 

Anatomická studovna v Knihovně 2. LF

Created: 17. 9. 2021 / Modified: 2. 10. 2022 / Responsible person: MUDr. Radovan Hudák