Anatomie člověka – fotografický atlas – 9. vydání

Tags

Pro pochopení stavby lidského těla jsou naprosto nezbytné preparáty darovaných lidských těl nebo jejich fotografické obrazy. Jsou-li tyto fotografie navíc sestaveny do obsáhlého anatomického atlasu, stávají se velkým přínosem pro studium každého studenta medicíny, jakož i nezbytným manuálem vystudovaného lékaře. Nevíte si z knih a aplikací představit jak vypadá cavitas tympani, fossa infratemporalis nebo vazy kolena a na praktikách jste neviděli tyto preparáty, nebo si je už nepamatujete? V tom případě se podívejte do tohoto atlasu a pochopíte vzájemné vztahy všech anatomických struktur.

Anatomický fotografický atlas autorského tria Rohen – Yokochi – Lütjen-Drecoll je celosvětovým bestsellerem, protože je unikátní v mnoha ohledech: mistrovské zobrazení preparátů s vysokou přesností v jedinečném estetickém podání na více jak 1200 fotografiích autentické fotografické podání barev, struktur a prostor odpovídá skutečným proporcím lidských těl vynikající didaktická úprava anatomického preparátu s doplňujícími schématy a přehlednými legendami zdůraznění funkčních souvislostí jednotlivých orgánů a orgánových systémů preparační zobrazení topografické anatomie ve vrstvách „z povrchu do hloubky“ zobrazení spojená s povrchovou anatomií jednotlivých krajin těla důsledný zřetel na klinickou stránku s četnými novými snímky pořízenými nejrozmanitějšími zobrazovacími metodami (např. MRI a CT).

Český překlad 9. vydání vytvořila trojice lékařů a anatomů: MUDr. Radovan Hudák z Ústavu anatomie 2. LF UK a Kliniky dětské a dospělé ortopedie a traumatologie 2. LF UK a FN Motol, prof. MUDr. David Kachlík, přednosta Ústavu anatomie 2. LF UK a MUDr. René Novysedlák, bývalý lektor Ústavu anatomie 2. LF UK, který působí na III. chirurgické klinice 1. LF UK a FN Motol. Všichni tři se dlouhodobě věnují jak systémové a topografické anatomii, tak i anatomii klinické, operační a palpační. 

Knihu vydalo nakladatelství Triton a je možné jí kromě nakladatelství zakoupit i v knihkupectvím s lékařskou literaturou. První kapitolu knihy je možno stáhnout zdarma v PDF (zde).

Created: 5. 7. 2022 / Upraveno: 21. 9. 2022 / Odpovědná osoba: MUDr. Radovan Hudák